Influence of fertilizers and eggplant density on the yield and quality of fruits
Abstract
The article presents two-year research data on the assessment of the effect of fertilizer doses and plant density on the yield of eggplant fruits of the Patsekha variety. It was established that the yield for the growing season of eggplant was obtained at the level of 22,0–22,9 t/ha with a standing density of 42,8 thousand pieces per hectare, and with a standing density of 57,1 thousand pieces per hectare, the yield increased by 4, 3–4,7 t/ha.
About the Authors
M. F. StepuroBelarus
A. V. Lekhova
Belarus
O. V. Solovey
Belarus
References
1. Аутко, А. А. В мире овощей / А. А. Аутко. – Минск: Технопринт, 2004. – 565 с.
2. Зеленичкин, В. Г. Пищевой режим и густота стояния растений баклажана в безрассадной культуре при капельном орошении / В. Г. Зеленичкин // Сб. науч. тр. по овощеводству и бахчеводству к 110-летию со дня рождения Квасникова Б. В. – Москва, 2009. – С. 187–191.
3. Борисов, В. А. Удобрение овощных культур / В. А. Борисов. – М.: «Колос», 1978. – 206 с.
4. Степуро, М. Ф. Удобрение овощных культур / М. Ф. Степуро. – Минск: Беларуская навука, 2016. – 193 с.
5. Филов, А. И. Перцы и баклажаны / А. И. Филов. – Москва,1956. – 121 с.
6. Плоды и овощи в питании человека / В. П. Переднев [и др.]. – Минск: Ураджай, 1983. – 208 с.
Review
For citations:
Stepuro M.F., Lekhova A.V., Solovey O.V. Influence of fertilizers and eggplant density on the yield and quality of fruits. Сrop Farming and Plant Growing. 2022;(3):50-52. (In Russ.)