Preview

Сrop Farming and Plant Growing

Advanced search

Influence of fertilizers and eggplant density on the yield and quality of fruits

Abstract

The article presents two-year research data on the assessment of the effect of fertilizer doses and plant density on the yield of eggplant fruits of the Patsekha variety. It was established that the yield for the growing season of eggplant was obtained at the level of 22,0–22,9 t/ha with a standing density of 42,8 thousand pieces per hectare, and with a standing density of 57,1 thousand pieces per hectare, the yield increased by 4, 3–4,7 t/ha.

About the Authors

M. F. Stepuro
Институт овощеводства
Belarus


A. V. Lekhova
Институт овощеводства
Belarus


O. V. Solovey
Институт овощеводства
Belarus


References

1. Аутко, А. А. В мире овощей / А. А. Аутко. – Минск: Технопринт, 2004. – 565 с.

2. Зеленичкин, В. Г. Пищевой режим и густота стояния растений баклажана в безрассадной культуре при капельном орошении / В. Г. Зеленичкин // Сб. науч. тр. по овощеводству и бахчеводству к 110-летию со дня рождения Квасникова Б. В. – Москва, 2009. – С. 187–191.

3. Борисов, В. А. Удобрение овощных культур / В. А. Борисов. – М.: «Колос», 1978. – 206 с.

4. Степуро, М. Ф. Удобрение овощных культур / М. Ф. Степуро. – Минск: Беларуская навука, 2016. – 193 с.

5. Филов, А. И. Перцы и баклажаны / А. И. Филов. – Москва,1956. – 121 с.

6. Плоды и овощи в питании человека / В. П. Переднев [и др.]. – Минск: Ураджай, 1983. – 208 с.


Review

For citations:


Stepuro M.F., Lekhova A.V., Solovey O.V. Influence of fertilizers and eggplant density on the yield and quality of fruits. Сrop Farming and Plant Growing. 2022;(3):50-52. (In Russ.)

Views: 158


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2788-550X (Print)