Expansion of sown areas under leguminous crops – one of the factors in solving the problem of food protein deficiency in concentrated and green feeds
Abstract
Currently, the main direction in the production of feed, along with an increase in volumes, – quality improvement. Moreover, the most important aspect of this problem – feed protein.
About the Authors
V. Ch. ShorBelarus
M. N. Kritsky
Belarus
M. V. Evseenko
Belarus
References
1. Заяц, Л. К. Решение проблем производства кормового белка – важнейший резерв укрепления аграрной экономики / Л. К. Заяц // Земледелие и защита растений (Кормовой белок: пути увеличения производства в Беларуси). – 2017. – № 1. – С. 3–6.
2. Купцов, Н. С. Люпин – генетика, селекция, гетерогенные посевы / Н. С. Купцов, И. П. Такунов. – Брянск, Клинцы: издательство ГУП «Клинцовская городская типография», 2006. – 576 с.
3. Государственный реестр средств защиты (пестицидов) и удобрений, разрешенных к применению на территории Республики Беларусь / А. В. Пискун [и др.]; Справочное издание. – Минск: «Акварель принт» ООО «Промкомплекс», 2020. – 742 с.
4. Шор, В. Ч. Проблемы засоренности и защита гороха / В. Ч. Шор, М. Н. Крицкий, М. Н. Евсеенко // Наше сельское хозяйство. – 2021. – № 3. – С. 54–57.
5. Шор, В. Ч. Химическая защита гороха от сорняков // В. Ч. Шор, М. Н. Крицкий, М. Н. Евсеенко // Наше сельское хозяйство. – 2021. – № 5. – С. 16–22.
Review
For citations:
Shor V.Ch., Kritsky M.N., Evseenko M.V. Expansion of sown areas under leguminous crops – one of the factors in solving the problem of food protein deficiency in concentrated and green feeds. Сrop Farming and Plant Growing. 2022;(2):5-9. (In Russ.)