Preview

Сrop Farming and Plant Growing

Advanced search
Open Access Open Access  Restricted Access Subscription Access

Protein content in plants depending on soil brought under cultivation and fertilizers level

Abstract

   The article presents the results of a stationary experiment on studying the effect of soddy-podzolic light loamy soil degree of cultivation by agrochemical properties and the level of fertilizers used for protein content and production of spiked cereals, perennial legumes (clover, alfalfa) and cereal grasses cultivated in the universal grain-grass tilling and specialized rotations.

About the Author

P. I. Nikonchik
НАН Беларуси
Belarus


References

1. Авдонин, Н. С. Почвы, удобрения и качество растениеводческой продукции / Н. С. Авдонин. – М.: Колос, 1979. – 301 с.

2. Агрохимическая характеристика почв сельскохозяйственных земель Республики Беларусь (2007–2010) / И. М. Богдевич [и др.]. – Минск: Институт почвоведения и агрохимии, 2012. – С. 27–28.

3. Волледт, Л. П. Качество зерна пшеницы в связи с применением минеральных удобрений / Л. П. Волледт // Действие удобрений на урожай и его качество. – М.: Колос, 1965. – С. 210–219.

4. Влияние минеральных удобрений на качество зерна пшеницы / И. В. Мосолов [и др.] // Труды ВАСХНИЛ. – М.: 1967. – С. 316–321.

5. Азотные удобрения и кормовая ценность сена естественных сенокосов / А. А. Каликинский [и др.] // Научные труды Белорусской СХА. – Вып. 72. – Горки, 1970. – С. 120–133.

6. Камасин, С. М. Влияние условий минерального питания на продуктивность и химический состав тимофеевки луговой / С. М. Камасин // Научные труды Белорусской СХА. – Вып. 72.– Горки, 1970. – С. 146–151.

7. Пути повышения качества растениеводческой продукции / Т. Н. Кулаковская [и др.] // Вопросы качества продукции растениеводства. – Дотнува, 1973. – С. 10–14.

8. Безлюдный, Н. Н. Азотное питание сельскохозяйственных растений, возделываемых на дерново-подзолистых почвах БССР: автореф. дис. докт. с.-х. наук / Н. Н. Безлюдный. – Горки, 1975. – 37 с.

9. Влияние условий азотного питания на изменение содержания азотистых веществ и сахаров в кормовых растениях / В. И. Шемпель [и др.] // Вопросы качества продукции растениеводства. – Дотнува, 1973. – С. 165–170.


Review

For citations:


Nikonchik P.I. Protein content in plants depending on soil brought under cultivation and fertilizers level. Сrop Farming and Plant Growing. 2017;(5):12-14. (In Russ.)

Views: 90


ISSN 2788-550X (Print)